Inspirace

Nejoblíbenější čokoládové dezerty

Nejoblíbenější čokoládové dezerty

Při plánování svatby na každou nevěstu a ženicha čekají více či méně příjemné věci. Mezi ty rozhodně oblíbené ovšem patří výběr svatebního dortu a skladby sweet baru, který zpravidla provází řada jedinečných ochutnávek. V dnešním článku jsme proto pro vás vybrali hned několik tipů na jedinečné čokoládové dezerty, kterými zaujmete nejen milovníky čokolády.

Zaujměte své hosty

Nejoblíbenější čokoládové dezertyEfektní a oblíbenou čokoládovou pochoutkou a zároveň krásnou dekorací je čokoládová fontána. Dle počtu hostů si můžete zvolit od mini fontány po velkolepou několikapatrovou fontánu. Velmi populární jsou i dvoubarevné fontány, kde si hosté mohou vychutnat jak tmavou, tak bílou čokoládu. K ní neodmyslitelně patří ovoce všeho druhu. Je jedno, zda je budete mít naservírované v mísách či využijete praktické špízy.

Potěšte chuťové pohárky

Nejoblíbenější čokoládové dezertyFrancouzský mousse, mousse au chocolat neboli čokoládová pěna je lahodná kombinace na jazyku se rozplývající pěny a výběrové hořké čokolády. V kombinaci se šlehačkou či čerstvým ovocem pak představuje dokonalou sladkou tečku za svatebním menu. Poslední dobou je rovněž trendem spojení čokoládové pěny a višňového dipu, kterému nikdo neodolá. Pokud byste však chtěli vaše svatební hosty opravdu překvapit, okořeňte čokoládovou pěnu chilli – poznáte, co si představit pod slovem dokonalost.

Čokoláda v každém křupnutí

Nejoblíbenější čokoládové dezertyMilujete, když v dezertu cítíte chuť pravé čokolády? V tom případě si dopřejte jeden z nejčokoládovějších dezertů, a to oblíbené brownies. Brownies je americký hříšně dobrý dezert, který milují lidé napříč státy. Věděli jste, že brownies vznikl na přání luxusního hotelu Palmer House, kde chtěli zákusek menší než dort, ovšem s podobnou strukturou.

Zaujměte francouzskou specialitou

Moelleux au chocolat je tajemný název pro mnohem známější čokoládový fondant. Tento jedinečný a velmi rafinovaný čokoládový mls se servíruje teplý, neboť teprve tak si můžete vychutnat jak pevnou strukturu čokoládového korpusu, tak ještě tekutou podobu čokolády uvnitř. Nejčastěji jej můžete dostat s vanilkovou zmrzlinou nebo svěžím lehce kyselým rybízovým dipem. Rozhodnutí už je pouze na vás.


Foto: Pixabay

O autorovi

The Wedding Post