Zdraví & krása

Valentýn: Tip na afrodiziakální večeři

Svátek svatého Valentýna se nese ve znamení nekonečné romantiky. Samozřejmě, ne každý ale svátek svatého Valentýna slaví. Někteří dávají přednost prvnímu máji a rozkvetlým stromům. Proč si ale tento den i tak nezpříjemnit společným večerem ve dvou? A co takhle jej  pro změnu ještě vylepšit pomocí afrodiziakální večeře?

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Zajímavá kombinace, nasládlá chuť… tomuto pokrmu zkrátka nemůže nikdo odolat!

Co budete potřebovat?

200 špaget

12 ks tygřích krevet

máslo

olivový olej

200 ml smetany ke šlehání

100 g loupaných pistácií

100 ml vývaru

3 – 4 lžíce strouhanky

kúra z 1 pomeranče (ne chemicky ošetřeného)

cukr, sůl

Jak postupovat?

Začněte nejprve tím, že si oloupejte, očistěte a opláchněte krevety. Nechte jim pouze ocásek. Než krevety dostatečně okapou, rozmixujte si spolu se smetanou 3/4 pistácií. Vznikne vám z toho taková pasta, kterou dle chuti osolte nebo popřípadě i lehce přislaďte.

Nyní je na čase dát vařit špagety. A to snad zvládne opravdu každý:)

Zatímco se budou špagety vařit, na rozpálené pánvi se lžící olivového oleje si zprudka opečte krevety (cca 1 – 2 minuty). Poté je zalijte vývarem, přidejte lžíci másla a nechte chvíli vařit. Jakmile se vývar vyvaří, přidejte připravenou pistáciovou pastu a vše promíchejte. Na másle si ještě lehce osmahněte strouhanku.

Jakmile budou špagety hotové, smíchejte je s hotovou omáčkou. Podávejte ozdobené strouhanou kúrou z pomeranče, opraženou strouhankou a nasekanými pistáciemi.

Čokoládová pěna se zázvorem

Sladký, svůdný a netradiční dezert…

Co budete potřebovat?

3 žloutky

1 vejce

2 lžíce cukru

120 hořké čokolády

1 lžíce koňaku

200 ml smetany ke šlehání

zázvor

Jak postupovat?

Tento dezert připravíte během chvíle. Ovšem nezapomeňte, že se potřebuje i nějakou chvíli chladit. Připravte si vodní lázeň a nad párou vyšlehejte žloutky s jedním vejcem a cukrem. Šlehejte, dokud vám nevznikne hustá pěna. Mezitím si rozpusťte čokoládu a vmíchejte ji spolu s koňakem do hotové pěny. Pamatujte, že čokoláda i pěna musí mít stejnou teplotu. Jinak by se vám dobře nespojily. Jakmile směs dobře promícháte, můžete ji vyjmout z vodní lázně. Mezitím si vyšlehejte šlehačku a přibližně její 3/4 lehce vmíchejte do směsi. Hotovou pěnou naplňte skleněné misky a dejte vychladit. Podávejte ozdobené šlehačkou a nastrouhaným čerstvým zázvorem.

O autorovi

The Wedding Post

Zanechte komentář